Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران – ایرنا – روزنامه وال استریت ژورنال سه شنبه در گزارشی با اشاره به اختلاف میان کشورهای عرب خاورمیانه، نوشت: رویای ناتوی عربی به تدریج رنگ می‌بازد.

به گزارش ایرنا، این رسانه ادامه داد: تلاش‌های آمریکا برای تشکیل اتحادی جدید از کشورهای خاورمیانه برای مقابله با ایران، در سایه اختلاف‌های منطقه‌ای، خروج حامیان کلیدی این طرح از دولت ترامپ و عدم توافق برسر هدف این گروه، رو به تزلزل است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


گزارش می‌افزاید: آن ایده‌ای که در ابتدا به عنوان نسخه عربی سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) به شمار می‌رفت و اتحاد راهبردی خاورمیانه یا به اختصار «mesa» خوانده می‌شد، دیگر قرار نیست کشورها را برمبنای توافقی شبه ناتو کنار هم قرار دهد که حمله به یک کشور عضو، به منزله اعلان جنگ به همه اعضا باشد.
نویسنده ادامه می‌دهد: دولت ترامپ در عوض، متمرکز بر اهداف دست‌یافتنی‌تری مانند انعقاد قراردادهای تجاری و ایجاد مراکز رزمایش‌های مشترک نظامی است.
به گفته منابع خبری این رسانه، عبور از ایده اولیه ناتوی عربی و طرح‌ریزی اهداف دیگری برای آن، انگیزه بازیگران کلیدی منطقه را برای اجرای آن کمرنگ کرده است.
به نوشته این روزنامه، اکنون این طرح متمرکز بر کشورهای عربستان سعودی، امارات، مصر، اردن، قطر، کویت، بحرین و عمان است.
در همین ارتباط دولت آمریکا در نظر دارد روز چهارشنبه، میزبان نشستی با نمایندگان کلیدی طرح ناتوی عربی باشد تا درخصوص برپایی مراکز نظامی مشترک و دیگر موارد مشابه، بحث و تبادل نظر صورت بگیرد.
با این وجود، اختلاف میان برخی از این کشورها به ویژه قطر و عربستان، سایه سنگینی بر تلاش‌های کاخ سفید انداخته است.
از جمله دیگر موانع طرح آمریکا، مقاومت کشورهای عربی در برابر تلاش‌ها برای مشارکت رژیم صهیونیستی در فرآیند تاسیس این نهاد است.
یک مقام ارشد وزارت امور خارجه آمریکا در این ارتباط به این رسانه می‌گوید: لابی‌های قدرتمندی از سمت اسرائیلی‌ها وجود دارد. آن‌ها همین حالا خواستار اجرای طرح هستند.
وی ادامه می‌دهد: با این وجود، برخی کشورها در این زمینه به ما هشدار داده‌اند که نباید گذاشت این نهاد، راهی برای افزایش نفوذ اسرائیلی‌ها در منطقه باشد.
به گزارش ایرنا، طرح تشکیل ناتوی عربی که از سال 2017 از سوی آمریکا و متحدانش مطرح شد، به علت شکاف و گسست عمیقی که میان کشورهای حاشیه خلیج فارس وجود دارد، تاکنون راه به جایی نبرده است.
نمود این اختلاف و چندگانگی به وضوح در شورای همکاری خلیج فارس هویداست؛ نهادی که طرح نخست آمریکا برای ایجاد کمربند امنیتی در منطقه علیه ایران بود.
شبس ** 9386 **1859

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي وال استريت ژورنال ناتوي عربي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۱۶۲۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش روسیه به اقدام خصمانه کشورهای بالتیک برای قطع روابط

به گزارش خبرآنلاین «ماریا زاخارووا»، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه تاکید کرد کشورهای حوزه بالتیک شامل لیتوانی، لتونی و استونی که از اعضای ناتو هستند با در پیش گرفتن مواضع خصمانه باعث قطع بیشتر روابط خود با مسکو شدند.

زاخارووا در مصاحبه با خبرگزاری «نووستی» خاطرنشان کرد: «دولت‌های ویلنیوس،‌ ریگا و تالین (پایتخت سه کشور لیتوانی، لتونی و استونی) به دلیل اتخاذ خط مشی خصمانه علنی باعث قطع شدن روابطشان با روسیه در سطوح بین‌دولتی، بین سازمانی، منطقه‌ای و ناحیه‌ای شدند.»

به نقل از ایسنا زاخارووا به آنها هشدار داد که مسکو با اتخاذ تدابیر نامتقارنی به خصومت آنها پاسخ خواهد داد اما توضیح بیشتری در این مورد نداد.

او بیان کرد: «ما با تدابیر نامتقارن به اقدامات خصمانه کشورهای بالتیک، در درجه اول در حوزه‌های اقتصادی و حمل و نقل پاسخ خواهیم داد.»

«دیمیتری مدودف»، معاون رئیس شورای امنیت روسیه و نخست وزیر اسبق این کشور سال گذشته میلادی اعلام کرد کشورهای حوزه بالتیک به روسیه تعلق دارند و از مشاهده عملیات نظامی ویژه مسکو در اوکراین به وحشت افتاده‌اند.

تالین و ویلنیوس هفته گذشته روسیه را به مداخله در ترافیک هوایی در منطقه متهم کردند.

ناتو نیز روز پنجشنبه مدعی شد روسیه دست به جنگ «ترکیبی» در منطقه و کلیت اروپا زده است.

روسیه در ماه فوریه «کایا کالاس»، نخست وزیر استونی و همین طور وزیر فرهنگ لیتوانی و نمایندگان پارلمان سابق لتونی را به اتهام تخریب بناهای متعلق به دوران شوروی سابق در فهرست افراد تحت تعقیب قرار داد.

حامیان این اقدام در این سه کشور مدعی شدند که این بناها یادآور دردناک دوران اشغال شدن از سوی شوروی سابق بوده و باید به منظور همبستگی نشان دادن با کی‌یف حذف شوند.

311311

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903375

دیگر خبرها

  • سومین کنگره علمی «وانا» در شهر ارومیه برگزار می‌شود
  • رغبت کشورهای عربی نسبت به تشکیل گروه صلح‌بانان بین‌المللی برای غزه پساجنگ
  • ویژگی‌های ژئوپلیتیکی کشورهای شیخ‌نشین؛ از اختلافات پیچیده سرزمینی تا همگرایی در ساختارهای اجتماعی ـ تاریخی
  • گل‌های ثانیه پایانی بایرلورکوزن؛ ژابی آلونسو نمی‌بازد! / فیلم
  • اقدامات رژیم صهیونیستی امنیت کل منطقه را به خطر انداخته است
  • موسوی: اگر منطقه ناامن شود همه کشورهای آن آسیب می‌بینند
  • واکنش روسیه به اقدام خصمانه کشورهای بالتیک برای قطع روابط
  • لاوروف: هر دو حزب آمریکا، روسیه و چین را دشمن می‌دانند
  • موشک‌های ایرانی کشورهای عربی را بر سر عقل آورد؟ / اخراج محترمانه ارتش امریکا از خاک امارات +فیلم و تصاویر
  • سرنوشت اوکراین در سال انتخاباتی آمریکا و گزینه های کی‌یف